Slimmer zoeken op internet

Uit een rapport van de Universiteit Twente blijkt dat we gemiddeld 5,3 procent van onze werktijd verspillen op internet. Een strop van 10 miljard euro. Door slimmer te zoeken win je tijd.

Maar liefst 62 procent van de internetgebruikers kijkt niet verder dan de eerste 10 hits, 30 procent van de internetgebruikers denkt dat het bovenste resultaat het beste is.

 

In zijn werk als taalhistoricus doorzoekt Ewoud Sanders vele internetpagina’s, datacollecties en databanken. Hij ontdekte dat je tijdwinst boekt en betere resultaten krijgt door gebruik te maken van o.a. zoekoperatoren en filters.

In de reeks gidsjes Slimmer zoeken op internet geeft hij praktische voorbeelden en tips om slimmer te zoeken. Van de gidsjes zijn inmiddels meer dan 160.000 exemplaren verspreid. Er is een algemene en een juridische editie.

 

Ewoud Sanders geeft ook regelmatig masterclasses en workshops voor juristen, advocaten en medewerkers van hogescholen, universiteiten, ministeries en andere groepen die baat hebben bij slimmer zoeken op internet.

 

afbeelding_15e_editie_slimmer_zoeken.jpg